3 Mayıs 2014 Cumartesi

Coconut Oatmeal Cookie


Evde sütün, kahvenin, çayın yanına tüketilecek bişeylerin bulunmasını seviyorum. Çünkü kitap okurken, dizi izlerken vs mutlaka atıştırıyorum ve bu atıştırmayı koruyucu-katkı maddeli paket ürünlerden yapmak içime sinmiyor. Bi de sonradan midemi rahatsız ediyor onlar.

Bugün de Martha Stewart ve başka bazı amerikan yemek yapıcıların sitelerinden derlediğim tariflerle "hindistan cevizli ve yulaflı cookie" yaptım.

Bu çocuklara kurabiye değil cookie diye sesleniyorum çünkü kurabiye pastanelerde falan satılan ya da eski usul annelerimizin evde yaptığı hafif sert ve bisküvimsi tatlı yiyeceklerin adı, cookie ise böyle dışı sert içi yumuşacık şeylerin adı. Dolayısıyla cookie.

Geçelim tarife.


Malzemeler şu fotofa gördükleriniz, miktarlar şöyle: 

-1,5 su bardağı un
-1,5 su bardağı yulaf ezmesi
-180 gram tereyağı (resimde gördüğünüz tam miktar)
-2 yumurta 
-1 su bardağı şeker (İşte bikaç tariften derlememin nedenlerinden biri, bazıları 3 su bardağı şeker koymuş yarısı beyaz yarısı esmer. Aklınızı başınıza alın sevgili amerikanlar.)
-kabartma tozu
-vanilya
-1,5 su bardağı kadar hindistan cevizi 


Yağ ve şekeri iyice birbirine karıştırıyoruz: Yağı dolaptan yeni çıkardıysanız bu karıştırmayı mecbur elle yapacaksınız. Yağınız önceden çıkarılmış ve yumuşaksa mikserle çırpabilirsiniz. Yağ ve şeker fotoda gördüğünüz gibi birbirine karışıyor ama böyle topak topak kalıyor. Aynen böyle olması gerek, problem yok. Böyle olunca içine ilk yumurtayı kırıyoruz. 


İlk yumurtayı tamamen yedirdikten sonra ikinciyi de kırıyoruz ve onu da tamamen yediriyoruz. Bu fotodaki gibi bir kıvam alıyor, cıvık bir macunumsu.



Başka bir kapta yukarıda yazdığım miktarda un, yulaf ezmesi ve 1 su bardağı hindistan cevizini şöyle bir elimizle karıştırıp bu kuru karışımı yukarıdaki macunsu sıvıya ekliyoruz. Bu noktadan sonra elimizle karıştırıyoruz ve yukarıdaki hali alıyor.

Hamur biraz cıvık, kesinlikle ele yapışıyor ve kurabiye kalıbıyla veya elinizle şekil verilebilecek bir kıvamı yok. Eğer böyleyse her şey yolunda. Kek hamurundan hafif koyu bir hamur yani.

Bu hamurdan çorba kaşığıyla az alıp bir kaseye koyduğumuz geri kalan hindistan cevizine atıyoruz. Hindistan cevizi etrafını kaplayınca ele yapışmaz hale geliyor. Böylelikle aşağıdaki gibi yuvarlayıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.


Böyle aralıklı diziyoruz. Çünkü biraz geniş karakterli kurabiyeler, yanımdakine değerim az toplu durayım demeden bırakıyorlar kendilerini.

Tepsiyi 180 derecede ve iyi ısınmış fırına yerleştiriyoruz.



Buraya dikkat! Pişme süresi 10 dk ve kesinlikle daha fazla değil. Çıkardığımızda üstü hafif yumuşak, aynen böyle olmalı, soğudukça kuruyacak. Eğer çıkardığınızda üstü sert olursa kuruyunca bisküvi olur.



Çıkardıktan sonra fırın teline diziyoruz. Tepside bırakırsak tepsinin sıcağıyla pişmeye devam eder.
Kızzz ne püf noktaları ne püf noktaları!
Böyle telde havadar havadar az soğuması gerekiyor.


 Fotoğraf dokusunu çok yansıtmıyor, azcık video çektim. Bakın bisküvi gibi gözüküyor ama aslında yastık gibi, içi yumuşacık.


Sonra da afiyet oluyor.

Ben pazartesi bundan ofise de götürüyorum, akşam üzeri çayla/kahveyle güzel gidiyor sağlıklı sağlıklı.

Herkese çok mutlu haftasonları!


1 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

Bende çayın yanında yemeye birşey ararım mutlaka, bunu deneyeceğim ellerine sağlık. . Seni izlemeye aldım bende bloğuma beklerim.

www.bakbuharika.com